Analýza spolupráce členů organizace ASEAN s Čínou - Dao, Thi Lan; Obešlo, František; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato práce se zaměřuje na organizaci ASEAN a její ekonomickou integraci ve světové ekonomice s důrazem na obchodní spolupráci s Čínou. První část vysvětluje regionální ekonomickou integraci, její formy a proces integrace ASEANu. Druhá část se zabývá organizací, jejím vývojem, vnějšími vztahy s ostatními státy a budoucností organizace. Poslední část je zaměřena na obchodní spolupráci s Čínou, kterou analyzuju pomocí indexů: indexu intenzity obchodu, Grubel-Lloyd indexem a indexem komplementarity. Nakonec analyzuju strukturu exportu a importu. Cílem práce je zhodnotit vývoj spolupráce organizace ASEAN s Čínou.
Vedoucí práce: František Obešlo
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses