Elektronická evidence tržeb v České republice a dopady jejího zavedení na podnikatele v oblasti stravovacích služeb - Soukupová, Veronika; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavním cílem diplomové práce je popsat a zhodnotit dopady zavedení elektronické evidence tržeb v České republice na podnikatele v oblasti stravovacích služeb. Teoretická část práce se nejprve věnuje důvodům zavedení elektronické evidence tržeb, dále se zabývá zařazením ekonomických činností do čtyř fází zavádění evidence tržeb. Následuje přehled povinností pro podnikatele v oblasti stravovacích služeb vyplývajících ze zákona o evidenci tržeb. Závěr teoretické části obsahuje přehled změn v daňových zákonech v důsledku zavedení evidence tržeb a shrnuje roční fungování systému. Základem praktické části diplomové práce je provedené dotazníkové šetření mezi podnikateli v oblasti stravovacích služeb. Jsou zhodnoceny dopady zavedení elektronické evidence tržeb v praxi na provozovatele restaurací, hostinců a pivnic, a to jak při zavádění systému, tak i při jeho provozu.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses