Analýza zdravotních problémů ve stárnutí - Suchopár, Jan (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou zdravotních problémů ve stárnutí. Analyzovaná data pochází z projektu SHARE. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části je představen projekt SHARE. Ve druhé části jsou popsány statistické metody. Ve třetí části je provedena analýza potíží s každodenními aktivitami v evropských zemích a Izraeli. Ve čtvrté časti je provedena analýza potíží s každodenními aktivitami v České republice. Cílem je popis potíží z hlediska četností a ověření výskytu potíží v závislosti na věku a pohlaví respondenta. V závěru práce jsou shrnuty výsledky jednotlivých šetření.