Ocenění společnosti Metrostav a.s. - Vaňková, Martina (2018)
Cílem této diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti Metrostav a.s. k 1. 1. 2017. Oceňovaná společnost je v současné době největší univerzální stavební společností v České republice. V práci bude provedena finanční a strategická analýza, stanoveny generátory hodnoty, na jejichž základě bude sestaven finanční plán, který dále poslouží pro výsledné výnosové ocenění společnosti. Hodnota společnosti bude stanovena na základě výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě Equity a metody tržního porovnání v podobě metody odvětvových multiplikátorů.