Ocenění společnosti Metrostav a.s. - Vaňková, Martina; Brabenec, Tomáš; Leja, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti Metrostav a.s. k 1. 1. 2017. Oceňovaná společnost je v současné době největší univerzální stavební společností v České republice. V práci bude provedena finanční a strategická analýza, stanoveny generátory hodnoty, na jejichž základě bude sestaven finanční plán, který dále poslouží pro výsledné výnosové ocenění společnosti. Hodnota společnosti bude stanovena na základě výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě Equity a metody tržního porovnání v podobě metody odvětvových multiplikátorů.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses