Efekty kvantitatívneho uvoľňovania v USA, Japonsku, Eurozóne a Veľkej Británii - Morong, Martin; Brůna, Karel, 1973-; Szabo, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práca sa zaoberá neštandardnou monetárnou politikou v podobe tzv. kvantitatívneho uvoľňovania. Teoretická časť práce popisuje procesy akými prebieha štandardná monetárna politika ,a to od riadenia krátkodobých (O/N) sadzieb nasledovaných radom prispôsobení, ktoré majú obvykle vplyv na reálnu ekonomiku. Práca vysvetľuje prečo v špecifických situáciach došlo k zamrznutiu tohto mechanizmu v ekonomikách Japonska, USA, Veľkej Británie a Eurozóny. Praktická časť práce rozpracováva akými spôsobmi sa neštandardná monetárna politika v uvedených ekonomikách realizovala. Na kvantifikáciu týchto efektov je v práci využívané ekonometrické modelovanie prostredníctvom ARDL modelu, ktorý skúma dopady kvantitatívneho uvoľňovania na index spotrebiteľských cien, menové agregáty, akciový index, výnos vládnych dlhopisov a nezamestnanosť v jednotlivých ekonomikách.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses