Redistribuční efekty kvantitativního uvolňování - Košan, Aleš; Brůna, Karel, 1973-; Obešlo, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá aktuálním trendem kvantitativního uvolňování jako nekonvenčním nástrojem měnové politiky, který v některých ekonomikách doplnil její konvenční nástroje poté, co se vyčerpal jejich potenciál v požadované míře dále uvolňovat měnové podmínky. Práce je věnována redistributivním dopadům tohoto nástroje, které jsou doprovodným efektem jeho použití a nejsou prozatím v současné ekonomické diskusi hlavním tématem. Práce zasazuje kvantitativní uvolňování do obecného kontextu měnové politiky a na těchto základech vysvětluje jednotlivé redistribuční kanály, které mohou vést k redistribuci bohatství v ekonomikách, kde je tento nástroj aplikován. Tyto kanály jsou následně analyzovány ve dvou konkrétních ekonomikách, kterými jsou ekonomika Spojených států Amerických a Spojeného království.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses