Porovnanie dopadov nízkých úrokových sadzieb na veľké a malé banky v rámci České republiky a Slovenska - Straka, Ondrej; Dvořák, Petr, 1960-; Antonenko, Zhanna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
V diplomovej práci sú analyzované dopady politiky nízkych úrokových sadzieb na hospodárenie bank. Konkrétne sa venuje 4 zástupcom v rámci bankových sektorov Českej republiky a Slovenska. Porovnávajú sa rozdiely hospodárenia malých a veľkých bank. Rozdiely hospodárenia sú analyzované na rôznych ukazovateľoch v sledovanom období od roku 2005 do roku 2016. Analýza sa zaoberá dopadmi nízkych úrokových sadzieb na štruktúru prijatých vkladov, poskytovaných úverov. Ďalej sú analyzované čisté úrokové výnosy a výnosy z poplatkov a provízii a ich dopad do celkového zisku jednotlivých bank. Diplomová práca vyhodnocuje, či sa v období nízkych úrokových sadzieb hospodárilo lepšie malým alebo veľkým bankám.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses