Analýza mezd a platů v Jihočeském kraji - Hubáček, Jan; Löster, Tomáš, 1980-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje mezd a platů v Jihočeském kraji. Vychází z datInformačního systému o průměrném výdělku mezi roky 2011 až 2016. Bude zkoumán vývojz pohledu třídy zaměstnání, průměrné měsíční odpracované a neodpracované doby, věkovýchintervalů, pohlaví a vzdělání. Pomocí vybraných statistických metod bude proveden odhadmzdy a platu na rok 2017. Je očekáván nárůst průměrné mzdy na 26 840 Kč a průměrného platuna 29 464 Kč. Nejvyšší nárůst průměrné mzdy (meziročně o 2 493 Kč) i platu (meziročněo 1 312 Kč) byl u řídících pracovníků. V platové sféře je průměrná odpracovaná doba nižší nežve mzdové sféře. Byl pozorován vysoký rozdíl mezd o 22,4 % mezi muži a ženami. Mzda rostlanejrychleji lidem se středním vzděláním bez maturity (o 725 Kč), plat u lidí se střednímvzděláním s maturitou (o 821 Kč). Součástí práce je teoretické vymezení pojmů mzda a platspolu se základním dělením. Cílem bakalářské práce je poskytnutí přehledu o mzdách a platechekonomicky aktivních osob v Jihočeském kraji.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses