Nehmotná aktiva dle IFRS a jejich srovnání s českými účetními předpisy - Procházková, Anna (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na účetní zobrazení nehmotných aktiv podle standardu IAS 38 a podle pravidel českých účetních předpisů. Jejím cílem je srovnat přístupy obou účetních systémů a identifikovat případné rozdíly. Výklad je doplněn o analýzu vykazovaných nehmotných aktiv v účetních závěrkách českých firem za období 2012-2015, a to v závislosti na aplikovaných účetních předpisech.