Veřejná podpora sportu - Hoffmann, Petr; Sedmihradská, Lucie; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce na téma „Veřejná podpora sportu“ pojednává o celkové struktuře a nástrojích financování sportu v České republice, podrobněji se zaměřuje na finanční zdroje sportu v Jihočeském kraji. Cílem práce je nejprve přiblížit financování sportu v České republice, popsat současnou situaci sportu v ČR, jeho financování v průběhu let a význam pro obyvatelstvo. Hlavním cílem diplomové práce je zmapovat nástroje přispívající na tělovýchovu v Jihočeském kraji. Podrobněji jsou rozebrány finanční zdroje od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Jihočeského kraje, jednotlivých měst a obcí, z Evropské unie a z dotačních programů MŠMT, Jihočeského kraje a okresních měst.Bylo zjištěno, že celková skladba financování sportu je vícezdrojová a velmi složitá. Dále lze říct, že finanční podpora rok od roku od všech orgánů roste. V případě Jihočeského kraje bylo dokázáno, že koncepce rozvoje sportu vychází ze zastaralých a neaktuálních informací. Největším podílem přispívají jednotlivé obce, jejichž příspěvek míří z největší části na běžné výdaje nebo údržbu sportovního vybavení. Druhým největším sponzorem jsou příspěvky od EU. Tyto prostředky jsou určeny na nejrůznější projekty po celém kraji. Důležitou roli nyní hrají dotační programy měst, jejichž podpora je každoročně vyšší. Podpora od MŠMT je velmi nejasná a netransparentní. I přes velkou snahu byl zjištěn pouze celkový příspěvek za roky 2015 a 2016. Ostatní informace nebylo možné zjistit.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses