Odpovědnost auditora za zjištění podvodu - Krausová, Lucie; Pelák, Jiří, 1977-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá odpovědností auditora se zaměřením na odhalení podvodů při auditu účetní závěrky. Cílem práce vysvětlit problematiku podvodných jednání v kontextu zkreslování účetních výkazů spolu s rolí auditora, kterou v souvislosti s podvody stanovují právní předpisy a auditorské standardy. První část práce je věnována vymezení auditorské činnosti a povinnostem, které z její podstaty pro auditory vyplývají. Dále jsou popsány nástroje, které auditor může použít ve vazbě na identifikaci potenciálního podvodu, a postupy, jež by měl aplikovat v případě objevení podvodu uskutečněného. Práce zároveň vymezuje důsledky neodhalení podvodu v případech, kdy audit nebyl proveden řádně. V závěrečné části jsou navrženy konkrétní postupy, kterými lze odhalit podvodné jednání v jednotlivých oblastech účetní závěrky.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses