Vliv fúze na ekonomickou situaci nástupnické společnosti - Mikyska, Petr; Skálová, Jana, 1967-; Pěsna, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá vlivem vnitrostátních fúzí u vybraných obchodních společností na jejich ekonomickou situaci, které byly realizovány v letech 2011 až 2013. V první části diplomové práce jsou vymezeny základní informace týkající se fúzí, jako je například členění fúzí, motivy k uskutečnění fúze, samotný proces realizace fúze nebo obchodněprávní a účetní úprava fúzí. Ve druhé části práce je vedle základních konceptů oceňování ve finančním účetnictví rozebráno také oceňování jmění při fúzích, včetně vymezení pojmů, jako je goodwill, oceňovací rozdíl k nabytému majetku nebo odložená daň. V poslední kapitole je uskutečněna finanční analýza vlivu fúze na ekonomickou situaci nástupnické společnosti, kde jsou dále popsány její zdroje, metody a samotné výsledy analýzy.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses