Investiční fondy v České republice a jejich nákladovost - Schmiedt, Martin; Musílek, Petr, 1965-; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
V diplomové práci, týkající se investičních fondů v České republice a jejich nákladovosti, je zprvu kladena pozornost na obecné pojmy týkající se kapitálového trhu, fondů kolektivního investování, současné situace v oblasti českého kolektivního investování a rozdělení a specifikování investičních fondů dle české legislativy. Další kapitola pojednává o metodologii měření nákladovosti investičních fondů a o specifikování základních ukazatelů, jimiž jsou TER a syntetický TER. V závěru práce poskytuje analýzu a komparaci nákladovosti vybraných českých fondů kolektivního investování se zaměřením na standardní a speciální fond. Cílem práce je podrobná analýza nákladovosti českých fondů kolektivního investování a jednotlivých faktorů, které tuto nákladovost ovlivňují. V poslední subkapitole práce demonstruje dopad nákladovosti do výkonnosti fondu a vliv na budoucí hodnotu investice.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses