Transparentnost v převodních cenách - Šlingr, Marek; Frýzek, Libor; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou převodních cen, především se zaměřuje na důkazní povinnosti nadnárodních společností, jejich narůstající počet v návaznosti na vývoj legislativy ze strany mezinárodních organizací a s tím zvyšující se transparentnost v oblasti převodních cen. Z tohoto pohledu se snaží analyzovat současný model dokazování v rámci převodních cen a třístupňový model navržený OECD v rámci projektu BEPS, specificky Akčního plánu 13. Teoretická část diplomové práce je věnována objasnění základní problematiky převodních cen a zákonných povinností nadnárodních společností v rámci procesu dokazování. Navazující charakteristika současného a budoucího modelu dokazování zachycuje přehled důkazních povinností nadnárodních společností a nastiňuje rostoucí důkazní břemeno vyplývající z Akčního plánu 13, tzv. Country by Country Reporting. Praktickou část tvoří modelový příklad na Country by Country Reporting s komentáři k jednotlivým ukazatelům, které bude možné z reportu získat a analyzuje jejich dopad na nadnárodní společnosti.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses