Ústavní institut milosti a amnestie - Reisingerová, Eliška (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na legislativní úpravu ústavního institutu omilostnění, zejména na komparaci jednotlivých koncepcí na našem území od roku 1918 až po současnost. Práce dochází k závěru, že současná koncepce institutu omilostnění není vyhovující a přiklání se k ústavnímu zakotvení tohoto institutu v období první republiky. I přes existenci poměrně důsledného institutu podmíněného propuštění je však pro zachování institutu omilostnění s určitými návrhy na změnu.