Ústavní institut milosti a amnestie - Reisingerová, Eliška; Kuba, Jaroslav; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na legislativní úpravu ústavního institutu omilostnění, zejména na komparaci jednotlivých koncepcí na našem území od roku 1918 až po současnost. Práce dochází k závěru, že současná koncepce institutu omilostnění není vyhovující a přiklání se k ústavnímu zakotvení tohoto institutu v období první republiky. I přes existenci poměrně důsledného institutu podmíněného propuštění je však pro zachování institutu omilostnění s určitými návrhy na změnu.
Vedoucí práce: Jaroslav Kuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses