Nová úprava leasingu podle mezinárodních standardů - Čižmár, Peter; Peprníčková, Mariana; Vácha, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se věnuje novému standardu upravujícímu problematiku leasingů s názvem IFRS 16. Práce popisuje dosavadní úpravu leasingu, novou úpravu leasingu a navzájem je porovnává. Součástí práce je i detailní popis očekávaných dopadů, které by s sebou měla implementace nového standardu přinést. Teoretické poznatky jsou aplikovány na finanční výkazy společnosti Air France – KLM. Tato praktická část zahrnuje transformaci finančních výkazů a jejich podobu při aplikaci IFRS 16 a dále analyzuje dopady nového standardu na rozvahu, výkaz zisků a ztrát a finanční ukazatele společnosti. Práce dospěla k závěru, že implementace IFRS 16 bude mít výraznější dopady na vykazované hodnoty aktiv a závazků, ukazatel EBITDA a ostatní finanční ukazatele. Na druhé straně nový standard přispěje k srovnatelnosti finančních výkazů a bude poskytovat věrnější a poctivější obraz.
Vedoucí práce: Mariana Valášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses