Řízení kreditních rizik při poskytování bankovních úvěrů - Zubakhina, Yulia (2018)
Předmětem této diplomové práce je analýza podniku ze segmentu velkých korporátů v rámci řízení kreditního rizika v komerčních bankách v České republice a sjednocení informačních požadavků uvěrových analytiků a manažerů během provádění této analýzy. První část práce se zaměřuje na druhy rizik, která banka podstupuje během své činnosti. Druhá kapitola je konkrétně zaměřena na systém řízení kreditního rizika v bance. Třetí část se věnuje kreditnímu riziku ve vazbě na regulatorní požadavky kapitálové přiměřenosti. Závěrečná část diplomové práce obsahuje analýzu konkrétního podniku z pohledu risk analytika a risk manažera komerční banky v rámci řízení kreditního rizika.