Mezinárodní letecká přeprava zvířat - Makaloušová, Veronika (2018)
Cílem této bakalářské práce je zmapování problematiky letecké přepravy zvířat. První část teorie zahrnuje stručnou historii, právní aspekty doprovázející tento specifický druh přepravy a to jak mezinárodní předpisy, tak nařízení v rámci Evropské unie a České republiky. Druhá část práce se věnuje orgánům mezinárodním i České republiky, které se více či méně zabývají přepravou živých zvířat. Třetí část se pak zajímá o samotnou leteckou přepravu zvířat, o velikost přepravní schrány a s tím související správné označení kontejneru, potřebné dokumenty a závěr teoretické části je věnován společnostem, které se věnují přepravě živých zvířat, buď jako hlavní nebo doplňkové činnosti. Následuje praktická část obsahující představení zásilkové společnosti Horizon Cargo s. r. o. a přiblížení její činnosti.