Využití hodnotových kritérií v odpovědnostním řízení (na příkladu konkrétního podniku) - Fernando, Nina; Král, Bohumil, 1952-; Menšík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Předmětem diplomové práce “Využití hodnotových kritérií v odpovědnostním řízení (na příkladu konkrétního podniku)” je analýza hlavních principů systému odpovědnostního řízení včetně optimálního způsobu motivace jednotlivých odpovědnostních středisek s ohledem na jejich specifika uplatňovaná ve výrobních podmínkách a se zřetelem na možnost využití nástrojů a metod odpovědnostního účetnictví. Hlavní důraz je kladen na vhodná hodnotová kritéria včetně předpokladů jejich využití. Dalším cílem diplomové práce je následná aplikace získaných poznatků na příkladu konkrétního podniku. Za tímto účelem je v praktické části práce provedena detailní analýza současné ekonomické struktury a systému odpovědnostního účetnictví podniku. Dále je kladen důraz na problematická místa zjištěná během analýzy. Na závěr diplomové práce jsou navržena vhodná opatření, jež by měla zajistit efektivitu řízení po linii odpovědnosti.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses