Srovnání daňových systémů České republiky a Spojeného království Velké Británie a Severního Irska - Barsová, Laura; Morávková, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této bakalářské práce je srovnat dva odlišné daňové systémy České republiky a Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. V teoretické části bakalářské práce je charakterizován daňový systém obou zemí, hlavní důraz je kladen na daň z příjmů fyzických osob.V praktické části jsou použity metody analýzy makroekonomických ukazatelů, konkrétně daňové kvóty a daňového mixu. Výsledky jsou následně porovnány s průměrnými hodnotami zemí OECD. Poslední komparace je provedena na základě konkrétního výpočtu zdanění příjmu fyzické osoby v obou zemích s různou výší příjmu.
Vedoucí práce: Jana Morávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses