Investování drobného investora - Cizlová, Adéla; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce analyzuje možnosti investování na českém finančním trhu. Práce se zaměřuje na instrumenty vhodné pro drobného investora s kapitálem do 50 tisíc korun. Téma je aktuální díky hospodářské konjunktuře a zvětšování objemu kapitálu v držení domácností, ale také kvůli nepříliš úspěšným pokusům o důchodovou reformu ze strany státu. Investice slouží ke zvětšování peněžní zásoby jednotlivce. Především středně- a dlouhodobé investice zajišťují uspokojivé příjmy v budoucnu. Práce popisuje široké spektrum finančních instrumentů rozdělených podle výnosu, rizika a likvidity. Samostatná podkapitola je věnována riziku inflace. Obsahem jsou rovněž doporučení pro sestavení vhodného portfolia na základě osobní investiční strategie každého investora. Přínosem této závěrečné práce je analýza českého trhu peer-to-peer půjček a porovnání jednoho z největších poskytovatelů Zonky s konkurenčními službami. Poslední kapitola se v závěru věnuje také peer-to-business investování.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses