Daňové aspekty uznatelnosti nákladů na dlouhodobé financování - Černá, Karolína; Finardi, Savina; Flajšhans, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce má za cíl objasnit, jakým pravidlům budou podléhat nově stanovená omezení daňově uznatelných úrokových nákladů. Tato změna je vyvolána implementací směrnice Evropské Unie, kterou se stanoví pravidla proti vyhýbání se daňovým povinnostem. Směrnice byla vydána v návaznosti na projekt Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, který formou doporučení nabádal k řešení otázek eroze daňových základů a přesunu zisků. Teoretická část této práce se věnuje stávajícím výhodám dluhového financování pro podniky. Praktická část rozebírá implementaci pravidla limitujícího daňově uznatelné úroky a zpřísnění oproti stávajícímu pravidlu. Rozdílný dopad je demonstrován na výpočtu stávajícího pravidla nízké kapitalizace a nově zaváděného pravidla, které limituje úrokové náklady maximálně do 30% EBITDA, na vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses