Analýza vybraných bank a trhu platebních karet v České republice - Phamová, Dieu Linh; Hoffman, Andrej; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tématem bakalářské práce je „Analýza vybraných bank a trhu platebních karet v České republice“. V teoretické části práce jsou vymezeny platební karty jako platební prostředek, v práci jsou zahrnuty i mobilní platby. V praktické části práce se analyzují dostupná data dvou vybraných bank – České spořitelny a Komerční banky, z hlediska šíře jejich distribuční sítě a počtu vydaných platebních karet v České republice v období 2010–2016. Hlavním cílem práce je porovnat vývoj jednotlivých bank s vývojem akceptačních míst a počtu vydaných platebních karet na trhu. Česká spořitelna disponuje nejhustší distribuční sítí, spolu s Komerční bankou provozuje dohromady až 56 % bankomatů na trhu. Podíl vydaných platebních karet oběma bankami na celkovém počtu vydaných karet na trhu je 40 %, z nichž 91 % karet jsou debetní. Podíl kreditních karet vydanými oběma bankami na trhu je nižší, pouze 21 %. V současnosti je dominující karetní asociací MasterCard. Vývoj vybraných bank odpovídá tržnímu vývoji.
Vedoucí práce: Andrej Hoffman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses