Analýza odvětví obnovitelných zdrojů v Evropě - Hons, David; Veselá, Jitka; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato práce na téma „Analýza odvětví obnovitelných zdrojů v Evropě“ je zaměřena na využití fundamentální analýzy top-down pro společnosti Capital Stage AG a Energiekontor AG působících v odvětví obnovitelných zdrojů a ve vybraných regionech. Dále cílí na vytvoření uceleného přehledu a analýzy rizikovosti jednotlivých pododvětví obnovitelných zdrojů, která umožní aplikaci prezentovaných dat v rámci vlastních modelů při investičním rozhodování. V první části práce je zasazeno odvětví obnovitelných zdrojů do kontextu EU a přiblížena makroekonomická situace vybraných zemí a její dopad na akciové kurzy. Druhá část práce se věnuje odvětvové analýze a zachycení hlavních trendů, které budou odvětví formovat spolu s dosavadní výkonností odvětví a konkurenčním prostředím. Třetí kapitola se zabývá rizikovostí jednotlivých zdrojů na základě ukazatele nezadlužené bety vypočtených ze sestaveného vzorku společností. Dále se věnuje přípravě vstupních dat, především požadované výnosové míře, a růstům jednotlivých fundamentů. Následně jsou aplikovány oceňovací modely, které vedou k odhadu vnitřní hodnoty akcie a jednotlivým signálům k nákupu či prodeji. Finální investiční doporučení pro oba tituly jsou stanoveny na základě propojení všech tří provedených analýz a porovnány mezi sebou.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses