Využití cloudu v účetnictví - Výšková, Barbora; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá cloud computingem a jeho využitím v účetnictví v podobě online účetních programů. V úvodu je definován pojem cloud computing, vymezeny distribuční modely a modely nasazení. Další kapitola je věnována online účetním programům jejich výhodám a nevýhodám, právní regulaci v České republice, EU a USA. Dále se diplomová práce zabývá zdaněním cloud computingu, potažmo online účetních systémů z pohledu poskytovatele cloud computingu a z pohledu jeho uživatele, kdy je pomocí malé případové studie poukázáno na vliv pořízení online účetního systému z pohledu snížení nákladů a daňové optimalizace. Další kapitola je zaměřena na vývojové tendence (XML, EPO, Robotizace). Diplomová práce ve své praktické části popisuje a porovnává 5 online účetních programů z České republiky (iÚčto, iDoklad, Súčto, Sečteno, TULIP).
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses