Finanční due diligence v rámci M & A transakcí - Janovský, Erik (2018)
Předmětem diplomové práce je finanční due diligence v rámci M&A transakcí. Cílem práce je blíže přiblížit tuto disciplínu a to pomocí teoretické a praktické části práce. Teoretická část zahrnuje nejdříve důvody, trendy a faktory ovlivňující M&A transakce. Následuje popis due diligence a jeho zasazení do procesu M&A, jeho účastníci, proces a druhy. Poslední kapitola teoretické části se přímo zaměřuje na finanční due diligence. Součástí praktické části práce je samotný projekt finančního due diligence provedeného v rámci České republiky.Závěr práce je věnován shrnutí poznatků.