Finančná analýza spoločnosti Považská Cementáreň, a.s. ako východzia etapa pre tvorbu strategiu spoločnosti - Kovačovič, Matej (2018)
Táto diplomová práca vysvetľuje základné pojmy nevyhnutné na pochopenie finančnej a strategickej analýzy. Čitateľovi je predstavená spoločnosť Považská Cementáreň aj jej primárny konkurent - spoločnosť Cemmac. V praktickej časti je vykonaná finančná a strategická analýza uvedených spoločností. Výstupom finančnej analýzy je porovnanie spoločnosti Považská cementáreň s jej primárnym konkurentom. Výstupom strategickej analýzy je portfólio GE matica a SWOT analýza.