Finančná analýza spoločnosti Považská Cementáreň, a.s. ako východzia etapa pre tvorbu strategiu spoločnosti - Kovačovič, Matej; Staňková, Anna, 1951-; Racz, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Táto diplomová práca vysvetľuje základné pojmy nevyhnutné na pochopenie finančnej a strategickej analýzy. Čitateľovi je predstavená spoločnosť Považská Cementáreň aj jej primárny konkurent - spoločnosť Cemmac. V praktickej časti je vykonaná finančná a strategická analýza uvedených spoločností. Výstupom finančnej analýzy je porovnanie spoločnosti Považská cementáreň s jej primárnym konkurentom. Výstupom strategickej analýzy je portfólio GE matica a SWOT analýza.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses