MĚNOVÝ VÝBOR A JEHO APLIKACE V BULHARSKU - Štarha, Daniel; Koderová, Jitka; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce má za cíl poskytnout teoretický přehled o měnovém výboru, popsat situaci, ve které se Bulharsko nacházelo před zavedením měnového výboru, a také analyzovat důsledky fungování měnového výboru v Bulharsku. Pro tyto účely je práce rozdělena do tří částí. Teoretické vymezení měnového výboru je obsaženo v první části. Druhá část popisuje ekonomickou situaci Bulharska v první polovině devadesátých let 20. století, tedy roky před zavedením měnového výboru. A poslední část se věnuje samotné aplikaci měnového výboru v Bulharsku a především dopadům, které měnový výbor na Bulharsko měl.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses