Logistika e-commerce pohledem zasílatele - Devera, Jan (2018)
Diplomová práce se zabývá logistikou e-commerce zboží. Cílem práce je popsat proces dovozu e-commerce zboží v rámci služby Fulfillment by Amazon z Hong Kongu do Evropské unie přes letiště Václava Havla Praha a vymezit role všech zapojených subjektů do procesu. V rámci práce jsou dále analyzovány problematické okruhy procesu dovozu a navrženy jejich řešení a tedy zefektivnění celého logistického řetězce.