Financování základních a středních škol v České republice - Hes, Lukáš; Králová, Alena, 1958-; Krpálek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se ve své první části zabývá systémem vzdělávání v České republice a aktuálními informacemi o počtech škol a žáků v jednotlivých stupních vzdělávání. V druhé polovině pak analyzuje financování školství, a to od podílu HDP připadajícího na školství až po financování jednotlivých typů škol. Zjištěné kolísání počtu žáků a kritizované mezikrajské rozdíly v prostředcích přidělovaných školám vedly k reformě, která mění stávající systém financování „na žáka“ a zavádí systém zcela nový. Ten je postaven na školství jako dostupné službě bez tlaku na náklady.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses