Parlamentarismus : nástin sociologický - Balicki, Zygmunt, 1858-1916 (Sborník spisů politických a národohospodářských, 1902)
Sociologický spis polského myslitele Zikmunda Balického z počátku 20. století představuje kritickou úvahu o parlamentarismu jako formě politického uspořádání. Autor analyzuje jeho fungování, limity i společenské předpoklady a zasazuje jej do širšího kontextu dobových politických teorií.