Parlamentarismus : nástin sociologický - Balicki, Zygmunt, 1858-1916; Prusík, Bořivoj, 1872-1928 (V Praze : nákladem J. Otty, 1902)
Sociologický spis polského myslitele Zikmunda Balického z počátku 20. století představuje kritickou úvahu o parlamentarismu jako formě politického uspořádání. Autor analyzuje jeho fungování, limity i společenské předpoklady a zasazuje jej do širšího kontextu dobových politických teorií.
Obsahuje přívazek: Parlamentarismus: nástin sociologický (svazek 2) / Zikmund Balicki
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: politický systém; politické myšlení; sociologie politiky; parlamentní demokracie; monografie; political system; political thought; political sociology; representative government and representation; monographs