Ocenění společnosti AMPO s. r. o. - Šípková, Radka; Marek, Petr; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti AMPO s. r. o. Tato společnost se zabývá prodejem strojírenských komponentů, které umožňují stavbu strojů stavebnicovou formou, v sídle firmy provádí montáž a kompletace převodovek a zajišťuje demontáž a diagnostiku poškozených produktů s následnou opravou. Diplomová práce se skládá z několika částí. Nejprve byla společnost zanalyzována z finančního hlediska. Společnost byla také porovnána s konkurenčními společnostmi. Následně byla provedena strategická analýza, jejímž vyústěním bylo naplánování tržeb. Po sestavení finančního plánu pro období 2016-2021 byla stanovena diskontní míra pro diskontování peněžních toků a následně byl podnik oceněn. Pro ocenění byly použity dvě metody ocenění: výnosová metoda diskontovaných peněžních toků a multiplikační metoda.
Vedoucí práce: Petr Marek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses