Ocenění společnosti C. BECHSTEIN EUROPE s. r. o. - Matysová, Petra (2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na ocenění podniku C. Bechstein Europe s. r. o. k 1. 1. 2016. Tento podnik se zabývá výrobou a prodejem klavírů a pianin. V první kapitole je provedena finanční analýza za období od roku 2011 do roku 2015. Druhá kapitola obsahuje strategickou analýzu. Následující kapitola je zaměřena na identifikaci a propočet generátorů hodnoty, její výstup tvoří finanční plán. Pro výsledné ocenění v poslední kapitole byly využity metody diskontovaných peněžních toků v podobě cash flow to firm a metoda multiplikační založená na výsledku hospodaření před zdaněním a úroky (EBIT).