Finančná analýza firmy Mlékárna Hlinsko, a. s. - Janiga, Adrián; Holečková, Jaroslava; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Táto práca si kladie za cieľ objektívne zhodnotenie finančného zdravia firmy Mlékárna Hlinsko, a. s. v rokoch 2012-2016. Pri využití nástrojov a metód finančnej analýzy bol spravený detailný rozbor informácií dohladateľných vo verejne dostupných zdrojoch.Práca je rozčlenená do dvoch častí, ktorými sú metodická a praktická časť. Prvá časť je podložená teoretickým vymedzením finančnej analýzy a jej ukazovateľov. Takisto sú v nej popísane aj zložitejšie modely spolu s odôvodnením ich voľby. V následnej časti je v krátkosti predstavená vyššie spomenutá spoločnosť, pri ktorej bola vykonaná horizontálna a vertikálna analýza spolu s aplikáciou vybraných pomerových ukazovateľov. Tejto časti bolo venované aj porovnanie cieľovej spoločnosti s konkurenčným podnikom OLMA a. s. a mliekarenského odvetvia ako takého.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses