Analýza stylů výuky v ekonomickém vzdělávání - Navrátilová, Jana (2018)
Tato diplomová práce se zabývá vyučovacími styly v ekonomickém vzdělávání na středních školách. Teoretická část shrnuje základní informace o výchovně-vzdělávacím procesu. Dále rozebírá jednotlivé kategorie dělení vyučovacích stylů. Uvedeny jsou pouze nejběžněji zmiňované kategorie. Praktická část obsahuje výsledky pedagogického výzkumu. Ten se skládá z hospitací, řízených rozhovorů a dotazníků. Data jsou zpracovány tak, aby v závěru vyšly profily učitelů, specifikované třemi kategoriemi dělení výukových stylů.