Platební styk a postavení SEPA plateb v něm - Chobotská, Jitka; Schlossberger, Otakar, 1958-; Hoffman, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce „Platební styk a postavení SEPA plateb v něm“ se zabývá přechodem národního platebního systému na platební nástroje SEPA v České republice pro letošní rok. Banky budou muset splnit podmínku interoperability, což znamená schopnost poskytovat XML formát pro přesun plateb. Teoretická část v první kapitole vymezuje platební styk z hlediska forem platby a teritoriálního platebního styku. Druhá kapitola popisuje legislativní úpravu, především se zaměřuje na nové právní předpisy ovlivňující dovršení implementace projektu SEPA. Následující dvě kapitoly jsou věnovány platebním systémům v EU a v České republice a telekomunikační síti SWIFT. Pátá kapitola pojednává o projektu SEPA, přičemž klade hlavní důraz na definici nástrojů SEPA. Praktická část je vyhrazena pro analýzu poplatků zahraničního platebního styku ve vybraných bankách se zaměřením na fyzické osoby.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses