Analýza dopadu R&D výdajů na konkurenceschopnost a růst - Mirošník, Karel (2018)
Cílem této práce je analyzovat vybrané významné aspekty dopadu vědecko-výzkumné a vývojové činnosti na ekonomický růst, konkurenceschopnost a regionální rozvoj v České republice. Vlastní empirická část práce se zabývá datovou analýzou tří důležitých oblastí problematiky R&D. Schopností R&D sektoru překonat ekonomickou krizi v duchu kreativní destrukce, působením technologického pokroku na regionální konvergenci a efektivitou veřejných R&D dotací směřujících do soukromého sektoru.