Analýza dopadu R&D výdajů na konkurenceschopnost a růst - Mirošník, Karel; Čadil, Jan; Fischer, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je analyzovat vybrané významné aspekty dopadu vědecko-výzkumné a vývojové činnosti na ekonomický růst, konkurenceschopnost a regionální rozvoj v České republice. Vlastní empirická část práce se zabývá datovou analýzou tří důležitých oblastí problematiky R&D. Schopností R&D sektoru překonat ekonomickou krizi v duchu kreativní destrukce, působením technologického pokroku na regionální konvergenci a efektivitou veřejných R&D dotací směřujících do soukromého sektoru.
Vedoucí práce: Jan Čadil
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika - veřejná správa [obor disert. práce]; disertace; dissertations