Vzdělání jako nástroj odstranění dětské práce - Mottlová, Tereza (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku dětské práce ve vztahu ke vzdělání a zkoumá jestli je vzdělání možné považovat za nástroj odstranění dětské práce. Mimo jiné se za pomoci srovnání dvou odlišných přístupů k poskytování vzdělání snaží určit, který přístup je efektivnější. Cílem práce je pomocí analýzy a srovnání dvou programů poskytujících vzdělání rozhodnout, který přístup je efektivnější, tedy má lepší výsledky nejen v poskytování vzdělání, ale i v boji proti dětské práci.