Hodnotové báze rezidenční nemovitosti - Wohlhöfner, Jan (2018)
Diplomová práce se zabývá hodnotovými bázemi, které se běžně v praxi aplikují v rámci ocenění rezidenčních nemovitých věcí. Empirická část práce se skládá z analýzy trhu s rezidenčními nemovitostmi v České republice. Tato část práce slouží k podložení ocenění. Dále je provedeno ocenění rodinného domu na základě třech hodnotových bází, tedy na základě tržní hodnoty, investiční hodnoty a zástavní hodnoty. Cílem ocenění je doložení rozličného pohledu na hodnotu nemovitosti z hlediska jednotlivých hodnotových bází.