Úvod ve studium metod právnických. Kniha druhá, Hlavní směry - Kallab, Jaroslav, 1879-1942 (Sbírka spisů právnických a národohospodářských (Barvič & Novotný), 1921)
Publikace představuje systematický úvod do studia metod právnické vědy a vymezuje základní pojmy nezbytné pro odborné právní myšlení. Autor se zaměřuje na obecné otázky poznání práva, strukturu právních pojmů a metodologická východiska právní vědy. Dílo je určeno zejména studentům práva a zájemcům o teorii a filozofii práva.