Úvod ve studium metod právnických. Kniha druhá, Hlavní směry - Kallab, Jaroslav, 1879-1942 (V Brně : Barvič & Novotný, 1921)
Publikace představuje systematický úvod do studia metod právnické vědy a vymezuje základní pojmy nezbytné pro odborné právní myšlení. Autor se zaměřuje na obecné otázky poznání práva, strukturu právních pojmů a metodologická východiska právní vědy. Dílo je určeno zejména studentům práva a zájemcům o teorii a filozofii práva.
Vydáno s podporou Ministerstva školství a národní osvěty a České akademie věd a umění
Keywords: právo; právní věda; teorie práva; právní metodologie; právní filozofie; monografie; law; jurisprudence; theory of law; methodology of law; philosophy of law; monographs