Procesně stavěná podniková architektura - Alexa, Štěpán; Řepa, Václav, 1958-; Pitner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Přestože jsou manažerské metody podniková architektura a procesní řízení již dlouhá léta běžnou součástí podnikového řízení, jejich provázání v teorii I praxi tvoří mezeru v poznání. Autor se v diser-tační práci zabývá porozuměním možností a přidané hodnoty obou metod a navrhuje taková přizpů-sobení, která by mohla přijetí a sladění obou metod v podniku zvýšit. V části práce, popisující teore-tická východiska, se práce věnuje zejména porozumění prvků tvořících podnikovou architekturu, významu podnikových procesů pro fungování podniku a problematice zlepšování procesů. Na zákla-dě závěrů teoretických východisek autor formuluje předpoklady pro návrh vlastního metamodelu podnikové architektury a referenčního modelu procesů byznys architektury podniku pro použití v rámci transformačních aktivit podniku. Oba uvedené modely jsou následně zkonstruovány a vy-světleny s využitím soustavou formulovaných předpokladů a konstruktů, které zohledňují současné poznatky v oblastech podnikové architektury a procesního řízení. Platnost předpokladů a obou mo-delů jsou prakticky ověřeny formou vícenásobné případové studie v podnikovém prostředí.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor disert. práce]; disertace; dissertations