Perspektiva hospodářských vztahů mezi ČR a Japonskem s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Bendová, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá perspektivami hospodářských vztahů mezi ČR a Japonskem s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem. Hlavním cílem mé diplomové práce je zhodnotit perspektivy rozvoje vzájemných hospodářských vztahů mezi ČR a Japonskem. Dílčím cílem je charakterizovat Japonsko po stránce ekonomické, kulturní i obchodní a poskytnout tak českým podnikatelským subjektům zvažujícím vstup na japonský trh nezbytně důležité informace eliminující neúspěch obchodní či investiční spolupráce. V práci se zabývám základními charakteristikami japonské ekonomiky, zahraničně-obchodními vztahy Japonska, dále hospodářskými vztahy mezi Japonskem a ČR a rovněž i kulturními specifiky Japonska. V poslední kapitole je uvedena případová studie s českými firmami, které již působí na japonském trhu.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses