Vývojové tendence manažerského účetnictví a jejich odraz v podnikové praxi - Vybíralová, Alena; Král, Bohumil, 1952-; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na představení a zhodnocení nejdůležitějších vývojových tendencí manažerského účetnictví a jejich dopadu na rozhodování v podnikové praxi. V úvodu práce jsou shrnuty zásadní změny podnikatelského procesu v souvislosti s dopady na manažerské účetnictví. Následně jsou představeny a zhodnoceny tendence zahrnující tradiční kalkulační přístup a jeho přechod ke kalkulaci s přiřazováním nákladů aktivitám, strategické manažerské účetnictví, hodnotové řízení, Balanced Scorecard a průtokové účetnictví, navazující na teorii omezení. Vybrané vývojové tendence a jejich použití pro rozhodovací úlohy v podniku jsou dokumentovány na modelových příkladech.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses