Zavádění BTC platebních transakcí do českých podniků - Schrommová, Helena; Jedlinský, Jakub; Krejčí, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním cílem této bakalářské práce je přiblížení historického vývoje digitální měny Bitcoin, jeho technologii, fungování a využitelnosti jako platebního nástroje moderního obchodování v České republice. Tato bakalářská práce shrnuje informace, které stojí pro, ale také proti zavedení bitcoinových platebních transakcí do českých podniků. Práce popisuje, jaké jsou výhody a nevýhody ve srovnání s klasickými platebními metodami v oblasti obchodování, bezpečnosti, anonymity, využitelnosti na trhu či danění. V práci je dále nastíněn postup zavádění bitcoinových platebních transakcí z pohledu podniku, ale také z pohledu zákazníka. V bakalářské práci je metodou dotazování zmapován český trh podniků, které Bitcoin již akceptují.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses